Γιατί τα λουλούδια του γάμου σας δεν κοστίζουν όσο νομίζετε!

Είναι η πρώτη σκέψη που κάνετε όταν ξυπνάτε και πριν κοιμηθείτε. Το άκουσμα του άλλες φορές σας χαροποιεί και άλλες σας δημιουργεί τεράστια πίεση. Είναι το χρήμα. Χάρτινο, τσίγκινο, πλαστικό ή σε όποια άλλη μορφή κυκλοφορεί, το χρήμα είναι αυτό που κινεί τον κόσμο, δημιουργεί άγχος, παραλογισμό και πολλές φορές μας αποσυντονίζει από την πραγματικότητα.

Τα χρήματα, είναι το βασικό «εργαλείο», το οποίο έχει στο χέρι του κάθε ζευγάρι, το οποίο ξεκινάει να σχεδιάζει τον γάμο των ονείρων του. Δημιουργεί έναν προϋπολογισμό και κάνει ένα πλάνο για το πόσα χρήματα είναι διατεθειμένο να ξοδέψει σε κάθε τομέα της τελετής. Στις ημέρες μας και λόγω της οικονομικής ύφεσης που μας ταλαιπωρεί από κάθε άποψη, ο οικονομικός σχεδιασμός ενός γάμου προβλέπει περικοπές από (σχεδόν) παντού.

Το λουλούδι, λόγω της πολυπλοκότητας που έχει σαν είδος, καθώς και των πολλών ποικιλιών και της εποχικότητας τους, κάνει πιο δύσκολο για τον οποιοδήποτε, να κατανοήσει το κοστολόγιό του για ένα γάμο. Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει και έχει αντιληφθεί το λουλούδι σαν ένα είδος πολυτελείας. Ίσως δεν κάνει λάθος, καθώς το λουλούδι αποτελεί ένα είδος το οποίο προσθέτει πολυτέλεια και κύρος σε κάθε εκδήλωση. Παρόλα αυτά, όπως ισχύει και στα περισσότερα προϊόντα που πωλούνται στον πλανήτη μας, υπάρχουν ακριβότερα και φθηνότερα άνθη. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να είστε ξεκάθαροι τι ζητάτε από τον εκάστοτε ανθοπώλη. Να είστε σίγουροι πως θα σας βοηθήσει.

Επίσης, πρέπει να κατανοήσει ο καθένας την ειδοποιό διαφορά μεταξύ του λουλουδιού έναντι άλλων υλικών που χρησιμοποιούνται σ’ έναν γάμο. Το λουλούδι ως ζωντανός οργανισμός, απαιτεί φροντίδα, η οποία και προφανώς κοστίζει, έτσι ώστε να φτάσει φρέσκο στο ψυγείο ενός ανθοπωλείου.

Στο σύστημα διακίνησης των λουλουδιών υπάρχουν 3 διαδικασίες : H παραγωγή, η χονδρική πώληση και η λιανική. Κάθε μια από τις τρεις διαδικασίες απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια, καθημερινή επίβλεψη και φροντίδα και φυσικά χρήμα. Αυτός είναι και ένας λόγος που όσοι ασχολούνται με το λουλούδι δεν γίνεται να μην το αγαπήσουν στην συνέχεια.

Αν σκεφτείτε λοιπόν πως:

α) Η παραγωγή χρειάζεται καθημερινή επίβλεψη, κατάλληλες καιρικές συνθήκες, μεγάλο κόστος σε εργατικό προσωπικό,

β) Η χονδρική πώληση έχει υπό την εποπτεία της την συντήρηση, την εξασφάλιση της ποιότητας των λουλουδιών και την μεταφορά τους στα ανθοπωλεία.

γ) Το ανθοπωλείο, απαιτεί πάνω από 10 ώρες καθημερινής εργασίας, είναι ανοιχτό 365 ημέρες τον χρόνο, φροντίζει τα φυτά και τα κομμένα άνθη κάθε μέρα ώστε να παραμείνουν φρέσκα, και με την φαντασία του εκάστοτε ανθοδέτη δημιουργεί μοναδικές συνθέσεις και μπουκέτα.

Αν σκεφτείτε όλα αυτά, πόσο ακριβό σας φαίνεται το ποσό που σας ζήτησε το ανθοπωλείο που επισκεφτήκατε πρόσφατα για τον γάμο σας?


Cart0
Το καλάθι σας είναι άδειο.
Σύνολο 0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο!